Een huwelijk in openlucht biedt de mooiste locatie die je kan wensen: de natuur. Of het nu gaat om een strand met de zee, een wijngaard of een tuin, weinig zalen kunnen tippen aan wat de natuur te bieden heeft aan pracht. Je kan je afvragen of het nodig is om nog decoratie te voorzien. Toch wel, een trouwfeest is immers niet hetzelfde als een reuzepicknick en vraagt ook buiten om feestelijke elementen die je huwelijk feeëriek maken.

Gebruik de omgeving

Niets wat meer vloekt dan groen tafelpapier en plastic bloemen in een park. Combineer nooit iets wat de natuur nabootst met de echte natuur. Namaak wint nooit. Leg witte stoffen tafellakens op tafel en gebruik als decoratie bloemen, schors, grassen of mos wat je vindt in de omgeving. Gebruik deze natuurlijke elementen om de bruidsmeisjes jurken te versieren zodat ze er net uitzien als feeën: heel romantisch. Bloemenmotieven vind je ook vaak terug in trouwjurken en dat in verschillende vormen. De jongste trend zijn stoffen bloemen die bovenop de jurk genaaid worden, dus niet als motief in kant bijvoorbeeld. Ook prints en motieven van bladeren, de zogenaamde ‘leaves-jurken’ zijn in.
Vindt jouw grote dag op het strand plaats, kan je de tafel versieren met schelpen, keien of een stuk wrakhout.

Investeer in passende verlichting

Wat de natuur ons niet kan bieden is voldoende verlichting ’s avonds en ’s nachts. Met de maan en de sterren alleen kom je er niet. Gelukkig is er tegenwoordig heel veel romantische buitenverlichting op de markt: verlichte bloempotten en vazen, lampenkettingen die je in bomen kan hangen met lampjes in de kleuren die je wenst. Fakkels en kaarsen voor buiten wijzen de gasten de weg naar de parking of de wc. De verlichting zal bepalen of je trouwfeest ook ’s nachts aangenaam is om bij te wonen of niet. Als het te donker is en je niets meer terugvindt – iets wat vaak voorkomt op festivals waar alleen een podium verlicht is – slaat de vermoeidheid toe en keren de gasten huiswaarts.

Witte tuinmeubelen in plastic op een huwelijksfeest is een dooddoener, ook al vindt het feest in een tuin plaats. Het past echt niet bij een huwelijk. De gasten zijn er niet op gekleed om het feestmaal te verorberen in een witte tuinstoel. Het moet duidelijk zijn dat jouw feest niet vergelijkbaar is met een barbecue. De kost om tafellinnen, klapstoeltjes en stoffen hoezen voor de klapstoelen te huren, is niet zo groot en het oogt zoveel chiquer. De gasten begrijpen wel dat ze niet zullen plaatsnemen op een zware met stof of leer bekleedde stoel als een huwelijk in openlucht plaatsvindt. Een hoes over een klapstoel geeft misschien niet hetzelfde comfort maar wel dezelfde uitstraling. Rieten stoelen met kussentjes zijn ook heel geschikt maar kosten meer. Huur eveneens stoffen servetten en zilveren bestek.

Als je deze tips volgt, zal iedereen je bewonderen om de keuze van de locatie. De prachtige natuur in combinatie met de warme stoffen en het chique bestek zal een zeer romantische sfeer scheppen die je gasten zullen appreciëren (of kopiëren).

Sharing is caring!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.